Brun utan sol-piller

Brun-utan-solpiller är ett medel som verkar inifrån kroppen och går även under andra namn, såsom pigmentpiller och liknande. Pillren intas i samband med kosten mellan en och två gånger per dag, beroende på preparat. De allra flesta pillren baseras på betakaroten.

Tar lång tid

Brun-utan-solpiller är en långsiktig behandling för att få bli brunare och få en bättre verkan av solens strålar. Betakarotenet lägger sig i det fettlager som finns strax under huden och triggar hudens eget försvar mot solens strålar, vilket ger den solbränna som vi är ute efter. Dessutom är betakaroten i sig svagt brungult färgad. Stora mängder betakaroten kan därför i sig ge sken av en äkta solbränna.

Innehåller vitaminer

Främsta boostern för solbränna i brun-utan-solpiller är betakaroten. Betakarotenet kan finnas i tabletterna i många olika former, såsom morotsolja och liknande. Förutom ett koncentrat av betakaroten innehåller tabletterna ett antal vitaminer. Vilka beror något på fabrikat, men vanliga vitaminer är B3, B6 och E-vitamin. Dessutom innehåller tabletterna vanligtvis en del zink och selen. Alla de tabletter som är godkända av EU är helt ofarliga att stoppa i sig.

Nackdelar

Många menar att brun-utan-solpillren inte fungerar alls. Andra säger att de boostar solbrännan vid vanlig solning. Effekten skiljer sig åt mellan olika personer och mellan olika varumärken.

Det har rapporterats att vissa produkter har gett bieffekter såsom magkramp, missfärgningar av ögon och diarréer. Dessa preparat har förbjudits på många håll och får inte saluföras inom EU.

Pillren ger heller inget skydd mot solens strålar, utan huden är att betrakta som blek, oavsett om pillren haft verkan eller inte.

Produkter vi rekommenderar

Maxosol

Innehåller en kombination av vitaminer och mineraler som förbereder huden för sol.

Köp här för endast 135kr

Solarin

Innehåller en välbalanserad sammansättning av lykopen och betakarotin.

Köp här för endast 128kr