Spraytan

Det behövs inget besök på något spa eller gym för att genomföra någon spraybehandling. Numera finns det spraytans för hemmabruk, och dessa fungerar på samma sätt.

Så fungerar det

Spraytan går att köpa i välsorterade skönhetsvårdsbutiker och dito avdelningar. En spraytanburk räcker till ungefär två omgångar helkroppsdusch. Medlet sprayas med fördel på en väl rengjord och peelad hud för bästa resultat. Därefter ska kroppen torka innan kläder sätts på. Annars blir resultatet flammigt och kläderna kan bli missfärgade. Effekten av sprayen visar sig mellan fyra och sex timmar efter behandlingen.

Resultat

Det resultat som uppnås beror på vilken produkt som används och hur hög koncentrationen av DHA är i produkten. Olika produkter ger olika nyanser, och det är inte alltid ett preparat passar till alla hudtyper. Resultatet kan bli något gult, istället för gyllenbrunt. Det kan då löna sig att byta varumärke för att få en mer naturlig look.

Resultatet är också beroende på hur mycket av medlet som sprayas på huden. Det blir ofta bättre för den som upprepar behandlingen och lägger flera tunna lager, än genom att spraya på mycket brun-utan-solmedel på en och samma gång.

Billigare

Den främsta fördelen med att använda spraytan hemma är att det blir betydligt billigare än på gymmet. Det behövs ingen tidsbokning, utan sprayen kan appliceras när som helst. Ännu en fördel är att färgen kan förbättras oftare. Jämfört med krämerna behövs lite mer teknik för att få en jämn brun nyans med spraytan. Det är lätt att spraya för mycket på vissa ställen och för lite på andra. Men med lite erfarenhet blir resultatet mer naturligt än krämernas solbränna.

Luktfritt

Spraytan har tidigare haft problem med lukten. Det är DHA, den aktiva ingrediensen i medlet, som ger den obehagliga lukten. Numera finns det dock ett antal varumärken på marknaden som i princip är doftfria eller istället doftar gott.

Skum

Det finns även en brun-utan-sol i skumform. Effekten är densamma som vid spray. Det enda som skiljer sig åt är konsistensen.

Spraytanningprodukter vi rekommenderar


TanCan Bronze Self-Tanning Spray

Ger ett tunt och jämnt lager på din hud och att du behöver smörja in för hand, gör dig vackert solbrun utan orangea toner.

Köp här för endast 229kr

SprayTan in a Can

Smidig spraytan för hemmabruk till ett riktigt bra pris, en flaska räcker till två helkroppsbehandlingar.

Köp här för endast 115kr