Brun utan sol-krämer

Brun-utan-solkrämer är det vanligaste sättet att ge huden en mer gyllenbrun ton. Det är också det enklaste sättet för nybörjare att få en jämn solbränna utan ränder. Överallt där skönhetsprodukter säljs finns det ett antal varumärken som saluför brun-utan-solkräm, eller BUS, som de också kallas.

Många varianter

Det finns en uppsjö olika brun-utan-solkrämer på marknaden. De kommer i alla prisklasser och kvaliteter. Gemensamt för de flesta är att de innehåller den verksamma ingrediensen DHA. Vissa krämer är färgade så att det är lätt att se hur jämnt krämen sprids över huden.

Vissa klagar på att de blir gula istället för bruna med brun-utan-solkrämer. De olika krämerna kan ge lite olika färg på olika personer, vilket kan göra att ett varumärke kan passa en hudtyp medan en annan blir mer gul än brun. Koncentrationen av DHA skiljer sig också i olika krämer. Det gör att vissa krämer ger en brunare effekt än andra. En högre koncentration kan göra att resultatet blir onaturligt på en mer ljus hy. Vilken koncentration och vilket varumärke som passar det individuella fallet är därför lite olika.

Få en jämn solbränna

Brun-utan-solkrämen fungerar bäst på en väl rengjord hud. För att få en så hållbar effekt som möjligt är det också bra att peela huden så att så många döda hudceller som möjligt tas bort. Det ger också en jämnare färg. För att få ett så jämnt resultat som möjligt kan det vara klokt att blanda krämen med en vanlig hudlotion.

Massera mjukt in blandningen i huden. Massagen gör att huden inte blir flammig och färgen ojämn. Använd sparsamt med kräm på knän och armbågar. I ansiktet ska krämen inte masseras in på mun eller ögonbryn. Det ger ett konstigt resultat och avslöjar direkt att en brun-utan-solkräm har använts. Låt också kroppen torka helt innan kläder kommer på. Medlet kan annars ge missfärgningar på kläder och tygmaterial.

Ger inget skydd

Liksom andra brun-utan-solprodukter får huden inget skydd mot solen av den fejkade solbrännan. Huden är att betrakta som blek vad gäller förmågan att ta emot solstrålar.

Vi rekommenderar följande brun utan sol-krämer


Lee Stafford Fake my Tan Tanning Lotion

Ger dig härlig solkysst hudton!

Köp här för endast 129kr

Collistar - Body-Legs Self-Tanning Cream

Vacker solbrun kropp på några timmar samtidigt som din hud blir len!

Köp här för endast 245kr