Hur länge håller en behandling?

En brun-utan-solbehandling är ett enkelt, men inte särskilt hållbart sätt, att bli brun på. Produkterna som finns och som bygger på den aktiva ingrediensen DHA håller bara färgen i några dagar.

Försvinner lätt

Anledningen till att solbrännan enbart håller upp till fem dagar är att DHA triggar en reaktion i det allra yttersta hudlagret, det som redan är dött och så småningom kommer att flaga av. Det är å andra sidan också därför som DHA är helt ofarligt, då det inte tränger ner i själva huden. Så det går att behandla om och om igen, utan att vare sig kropp eller hud tar skada.

Förläng effekten

Det går själv att påverka hur länge en brun-utan-solbehandling håller. En väl rengjord hud och hy skapar bättre förutsättningar för ett hållbart resultat. En peeling före insmörjningen avlägsnar det allra översta lagret av döda hudceller och ger ett beständigare resultat. Efter behandlingen kan det löna sig att hålla huden mjuk med hjälp av lotion.

Bättra på

En brun-utan-solbehandling med DHA sitter också bättre om behandlingen upprepas i tät följd i början för att sedan bättras på med jämna mellanrum. De många behandlingar som behövs för att få en varaktig effekt gör att kostnaden för behandling på gym eller spa kan bli betydande. Det blir då bra billigare att varva den lite mer professionella behandlingen med hemmabehandlingar.