Soldusch

Solduschen är ett snabbt och enkelt sätt att få en jämn solbränna över hela kroppen. Det är en enkel process som sker på skönhetsinstitut och resultatet håller i sig upp till en vecka. Metoden är i grunden densamma som vid brun-utan-solsprayer som används hemma.

Behandlingen

En behandling med soldusch sker på ett skönhetsinstitut. Den som ska behandlas kliver in i en dusch och sedan sprayas kroppen i mellan en till fem minuter med en spray som innehåller DHA. Koncentrationen av DHA är ganska hög i duschen Den ligger runt 6 – 8 % vilket är klart högre än i produkter som används hemma. Det ingår även vitaminer och aloe vera i sprayen.

Den höga koncentrationen av DHA gör att solbrännan sitter i lite längre än med brun-utan-solkrämer. Koncentrationen ger också hur brun kroppen blir. För mörka personer är det lämpligt med en starkare koncentration än för en person med ljus hy.

När kroppen sprayats med lösningen ska den torka. Efter behandlingen tar det mellan fyra och åtta timmar för att ge effekt.

Tips för bra effekt

För att få en jämn solbränna av duschen bör kroppen vara helt ren och nyskrubbad för att få bort så många döda hudceller som det går. Krämer, lotioner och makeup ska undvikas. För att få en fin och naturlig solbränna går det att ta med sig en bikini som man inte är rädd om.

Vänta med duschen

Duscha inte förrän tolv timmar efter behandlingen. Även efter en tid utan dusch kommer en del av färgen att rinna av. Det är helt natrligt. Det sker för att allt medel inte trängt in i hudytan ordentligt. För att få kroppen att hålla sig brun så länge som möjligt är det bra att hålla huden mjuk och smidig med hjälp av hudlotioner. Trots det kommer färgen att avta inom en vecka. Ett vanligt intervall för solduschning är en till ett par gånger i veckan.